dell

Volgens bronnen zou Dell verschillende gesprekken hebben lopen om drie dochterbedrijven te verkopen: Perot, Quest en SonicWall.

Advertentie

 
Techgigant Dell zou onderhandelingen voeren om enkele van zijn dochterondernemingen te verkopen voor een totaal bedrag van 10 miljard dollar. Dat bericht persagentschap Reuters. Het gaat over SonicWall, Quest en Perot.
 
Concreet zou het bedrijf in gesprek zijn met private equityfirma’s als KKR en Vista Equity Partners Management om Quest Software en SonicWall security over te nemen, elk voor 2 miljard. Daarnaast overlegt het bedrijf met de bank Citigroup voor de overname van Perot Systems voor een waarde van 5 tot 6 miljard dollar.
 
Volgens de bronnen van Reuters doet Dell de dochters van de hand om zijn fusie met EMC te betalen. Het bedrijf zal een schuld van 50 miljard dollar moeten afbetalen eens de overname rond is. Dell heeft al aangegeven dat het zich zal concentreren op het afbouwen van die schuld in de eerste 18 tot 24 maanden. Geen van de genoemde betrokkenen heeft echter het nieuws bevestigt, of aangegeven dat ze geen commentaar te willen leveren.

Advertentie