Nieuws

Dell wil mogelijk dochterbedrijven van de hand doen

Volgens bronnen zou Dell verschillende gesprekken hebben lopen om drie dochterbedrijven te verkopen: Perot, Quest en SonicWall.

 
Techgigant Dell zou onderhandelingen voeren om enkele van zijn dochterondernemingen te verkopen voor een totaal bedrag van 10 miljard dollar. Dat bericht persagentschap Reuters. Het gaat over SonicWall, Quest en Perot.
 
Concreet zou het bedrijf in gesprek zijn met private equityfirma’s als KKR en Vista Equity Partners Management om Quest Software en SonicWall security over te nemen, elk voor 2 miljard. Daarnaast overlegt het bedrijf met de bank Citigroup voor de overname van Perot Systems voor een waarde van 5 tot 6 miljard dollar.
 
Volgens de bronnen van Reuters doet Dell de dochters van de hand om zijn fusie met EMC te betalen. Het bedrijf zal een schuld van 50 miljard dollar moeten afbetalen eens de overname rond is. Dell heeft al aangegeven dat het zich zal concentreren op het afbouwen van die schuld in de eerste 18 tot 24 maanden. Geen van de genoemde betrokkenen heeft echter het nieuws bevestigt, of aangegeven dat ze geen commentaar te willen leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business