Nieuws

HPE en Microsoft wisselen huwelijksgeloften uit

Het nieuwe HPE en Microsoft zijn beste vrienden. Op Discover 2015 cementeren de twee techreuzen hun relatie met een gezamenlijk cloudproject voor klanten.

 
Wat gaat er beter samen dan Hewlett Packard Enterprise-infrastructuur en Microsoft Azure? Absoluut niets. Dat is toch de teneur van de gezamenlijke aankondiging tijdens HPE’s Discover 2015-event. HPE splitste nog maar net af van HP, en het gezamenlijke project met Microsoft cementeert een relatie die al geruime tijd bestaat.
 
Concreet stellen de twee bedrijven de HPE Hyperconverged 250 voor het Microsoft Cloudplatform-standaard voor, CS250 voor wie tijd wil besparen. Met CS250  komen HPE’s Proliant en Microsofts Azure-technologieën samen. De in samenwerking ontwikkelde oplossing brengt Azure naar het (HPE) datacenter van de klant. De naadloze integratie van Azure op HPE-servers brengt onder andere oplossingen voor back-up en disaster recovery. HPE biedt van zijn kant hard- en softwareondersteuning, niet alleen achteraf maar ook bij de installatie.

Voorkeursrelatie

Beide cloudgiganten noemen elkaar als voorkeurpartners. Microsoft Azure krijgt die status als publieke cloudpartner voor HPE, terwijl HPE een voorkeurs-infrastructuurpartner wordt voor Microsofts hybride cloud-aanbod.
 
Echt revolutionair is dat niet, zoals Microsoft bij monde van Garth Fort zelf aangeeft. Microsoft kiest voor HPE als hybride partner omdat de klanten dat in de praktijk al enige tijd doen. De twee firma’s gaan in dat opzicht van feitelijk samenwonend naar officieel getrouwd, al gaat het niet om een monogame relatie. HPE en Microsoft benadrukken dat geen van beiden hun klanten iets zal opdringen. Azure werkt beter dan ooit op HPE-hardware, maar uiteraard zijn ook andere vooraf geconfigureerde servers of bare-metal aankopen nog steeds een optie.
 
De samenwerking moet een signaal naar de klanten toe zenden: Microsofts en HPE’s respectievelijke producten zijn perfect op elkaar afgestemd en grondig getest, zodat je als klant een naadloze compabiliteit mag verwachten. CS250 is vanaf vandaag beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business