In oktober raakte bekend dat Dell EMC zou opkopen voor maar liefst 67 miljard dollar. Sindsdien steken verschillende problemen de kop op die wel eens roet in het eten zouden kunnen gooien.

 
De grootste factor die momenteel voor problemen zorgt, is VMware. EMC bezit namelijk 80 procent van VMware, welke wordt verkocht als losstaand bedrijf. Michael Dell probeerde de partners en klanten van het softwarebedrijf gerust te stellen door te zeggen dat hij niet zou knoeien met het bedrijf, maar toch zakten de aandelen van VMware met maar liefst 30 procent.
 
De keldering in de waarde van het bedrijf volgde kort op de aankondiging dat EMC en VMware samen een nieuwe cloud-computing business, Virtustream genaamd, gingen creëren. Deze business wordt gemaakt uit het bedrijf dat EMC in mei kocht voor 1,2 miljard dollar en het eigendomsrecht zal eerlijk verdeeld worden tussen beide bedrijven. De balans van Virtustream zal echter volledig op VMware zijn schouders rusten, wat de aandeelhouders ongerust heeft gemaakt.
 
[related_article id=”164434″]
 
Ook het feit dat er een probleem kan opdoemen door de Internal Revenu Service, de federale belastingdienst van de Verenigde Staten, doet aandeelhouders bang afwachten. Naar gelang de interpretatie van de regelgeving zouden namelijk belastingen betaald moeten worden. Met een bedrag van maar liefst 10 miljard dollar kan dit de deal een stuk duurder maken.
 
Als laatste heeft EMC nog steeds tijd om een andere koper te vinden. In de overeenkomst tussen Dell en EMC staat namelijk vermeld dat het bedrijf 60 dagen de tijd krijgt om een betere deal te maken met een andere firma. Aangezien de 60 dagen deze maand voorbij zijn, is de kans echter klein dat EMC nog een betere partner vindt.