Nieuws

Feature phones veel populairder dan smartphones in groeimarkten

Met de explosieve opkomst van smartphones werd de feature phone een roemloos einde voorspeld. Toch scheert die laatste hoge toppen in groeimarkten.

 
Een zogenaamde feature phone, een ‘domme’ telefoon met toetsen, is vandaag een rariteit geworden. Wie geen smartphone heeft, loopt haast het risico buiten de maatschappij te staan. Ook in groeimarkten was de toetsentelefoon geen lang leven meer beschoren. In India explodeerde de smartphonemarkt in 2013 toen de verspreiding ervan steeg van niets naar 30 procent.
 
Het afgelopen kwartaal kenden de feature phones echter een ongekende terugkeer. Ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar steeg de verkoop met maar liefst 35 procent, naar 43,53 miljoen toestellen. De verklaring is simpel: terwijl de stadsbevolking rondloopt met een smartphone, koopt de landbouwersbevolking enkel oude modellen.
 
Enkele lokale operators spelen er ook gretig op in: ze promoten feature phones als betrouwbaar, met een lang batterijleven. Voor landbouwers gaat een stevig toestel met goede batterij natuurlijk voor op het bereiken van twitter, Facebook en Uber. Eens de smartphone ook landelijk weet door te breken, zullen die operators, die de klant tegen dan volledig vertrouwt, klaarstaan met een ruim assortiment slimme telefoons en bijhorende dataplannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business