Nieuws

Intel biedt nieuwe architectuur voor high performance computing aan

Bedrijven vragen meer en meer van hun computersystemen. Om tegemoet te komen aan de vraag van krachtigere toestellen, brengt Intel een nieuwe architectuur uit.

 
Volgens Intel zal de populariteit van big data en analytics ervoor zorgen dat high performance computing (HPC) wijdverspreid zal geraken binnen bedrijven. Vandaar dat de chipgigant een nieuwe architectuur, Omni-Path genaamd, uitrolt. Met deze architectuur kunnen HPC-clusters gemaakt worden die een grotere workload aankunnen.
 
“We treden in een nieuw tijdperk waarin supercomputing van een tool voor een specifiek probleem wordt getransformeerd naar een algemene tool voor uiteenlopende zaken,” legt Charlie Wuischpard van Intel uit. “Innovaties in processing, geheugen, software en hardware op systeemniveau zorgen ervoor dat de capaciteiten van systemen kunnen ontworpen worden voor het optimaliseren van verschillende gebruiksmethodes. We geloven dat het Intel Scalable System Framework een stap vooruit biedt bij het ontwerpen van nieuwe generatiesystemen voor het HPC-tijdperk.”
 
Ook Dell ziet toekomst in HPC en heeft daarom nieuwe systemen met de architectuur van Intel aangekondigd. Bij deze systemen horen nieuwe Dell Networking H-series switches, adapters en PowerEdge-servers. Klanten zullen kunnen deelnemen aan adviserende sessies rond het optimaliseren van Omni-Path en de Xeon Phi-chips van Intel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business