Nieuws

Xilinx en IBM sluiten pact om OpenPOWER te versterken

IBM en Xilinx hebben een samenwerking uitgetekend over meerdere jaren. De chips van Xilinx moeten IBM's Power-systemen versterken.

 
IBM en Xilinx maken bekend dat ze een multi-jaar samenwerking op papier hebben gezet. De relatie is erop gericht om de kracht van IBM’s POWER-gebaseerde systemen te vermenigvuldigen, en de invloed van de OpenPOWER Foundation.
 
De OpenPower Foundation is in 2013 opgericht door IBM om diens Power architectuur te promoten en delen ervan als opensource kennis beschikbaar te stellen. Xilinx, als de globale marktleider in het ontwikkelen van Field-programmable Gate Array (FPGA) chips, is een belangrijke toevoeging als lid van de stichting.
 
Het doel van de samenwerking tussen beide bedrijven is om ontwikkelaars verbeterde instrumenten, software en middleware in handen te geven voor geavanceerde functies als machine learning, netwerk virtualisatie, big data en high-perfomance computing. Xilinx’ chips spelen een grote rol in het versnellen van de Power infrastructuur om die werklasten te optimaliseren. Datacenterconcurrent Intel kocht het bedrijf Altera aan het begin van deze zomer met een gelijkaardige motivering op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business