Op Glassdoor.com worden al enkele jaren vacatures en reviews van bedrijven en bazen gedeeld. Begin deze week kreeg de site ook een Belgische variant.

 
Wie op zoek is naar een nieuwe baan, heeft het vaak moeilijk op voorhand in te schatten hoe goed een bedrijf bij zijn noden en wensen aansluit. Glassdoor biedt daarom de mogelijkheid om op voorhand al een blik achter de schermen te werpen in de vorm van reviews die (ex-)medewerkers schrijven over hun baas en bedrijf.
 
Behalve meningen delen over het bedrijf zelf, kunnen medewerkers ook de sollicitatieprocedure toelichten en hun salaris en arbeidsvoorwaarden delen. Ook werkgevers kunnen volop gebruik maken van het platform door gratis vacatures te verspreiden.
 
Het platform met Amerikaanse origine  bestaat al enige tijd  en bevat ondertussen meer dan 10 miljoen reviews, salarisrapporten en andere vormen van content. Vanaf deze week breidt Glassdoor zijn Europese aanwezigheid echter uit met een specifieke site in Zwitserland, Oostenrijk  en België . Op de Belgische variant staan ondertussen al ruim 42.000 vacatures en meningen over meer dan 3.400 werkgevers.

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.