Proximus rolt momenteel samen met Ordina een Belgisch IoT-netwerk uit. Op deze manier willen beide bedrijven de deur open zetten voor innovatie binnen organisaties.

Advertentie

 
Het Internet of Things weet binnen meer en meer bedrijven een prominente plaats in te nemen. De technologie is in volle opmars en er wordt verwacht dat er in 2020 wereldwijd maar liefst tussen de 20 en 50 miljard geconnecteerde toestellen zullen zijn.
 
In België wil Proximus daarom als eerste telecomoperator starten met de uitrol van een IoT-netwerk gebaseerd op LoRa. Deze technologie laat toe om toestellen die voorzien zijn van sensoren vanop afstand te sturen, te controleren en uit te lezen. Ook werkt de oplossing over lange afstanden en vergt het weinig extra energie, waardoor de toestellen jarenlang autonoom kunnen werken.
 
Het IoT-netwerk van Proximus is voornamelijk bedoeld voor de bedrijfswereld. Om een goede service aan zijn klanten te kunnen leveren, was de telecomprovider echter op zoek naar een geschikte technologiepartner. Bij zijn zoektocht kwam Proximus al snel bij Ordina uit. Ordina is namelijk een lokaal bedrijf dat snel een robuust en betrouwbaar serviceplatform kon uitbouwen.
 
“Ons breed gamma aan expertise maken we relevant in de context van het LoRa-project. Proximus-klanten kunnen snel en kostenefficiënt nieuwe businessmodellen definiëren en op een slimme manier integreren met hun businessapplicaties,” besluit Jo Maes van Ordina Belgium.

Advertentie