deal

Twee sterkhouders uit de netwerksector, Ericsson en Cisco, hebben de handen in elkaar geslagen. In de komende jaren hopen beiden hierdoor minstens 1 miljard aan inkomsten te genereren.

Advertentie

 
Ericsson en Cisco gaan samenwerken en mikken erop om allebei minstens 1 miljard aan inkomsten uit hun partnership te halen tegen 2018. Dat hebben de bedrijven aangekondigd. Samenwerkingsverbanden en meer permanente versmeltingen zoals die van Dell en EMC zijn schering en inslag in de informaticasector geworden.
 
Specifiek hebben Ericsson en Cisco een strategische partnership afgesloten, waarbij de twee zullen samenwerken bij zowel de ontwikkeling van nieuwe producten als de verkoop ervan. De ondernemingen combineren hun knowhow en zullen zich met hun producten richten op alle aspecten van telecom- en netwerktechnologie.
 
“De strategische samenwerking is een belangrijke motor van groei en waarde voor het volgende decennium, waarbij beide bedrijven zullen profiteren van verhoogde omzet in kalenderjaar 2016 en verwachten om tot 1 miljard of meer inkomsten voor elkaar te creëren tegen 2018,” aldus het persbericht van Ericsson. Ericsson en Cisco verzamelen samen 76.000 werknemers in 180 landen onder zich. “Initieel zal de samenwerking focussen op service providers, daarna op opportuniteiten in het enterprise segment en de versnelling van de schaal en adoptie van IoT services in verschillende industrieën,” verklaart Ericsson CEO Hans Vestberg.
 
Wat er precies financieel is afgesproken blijft confidentieel, en de bedrijven willen daar geen commentaar op geven.

Advertentie