In een grootschalige enquête heeft IDC meer dan 2000 bedrijven op de korrel genomen. Hoe goed weten zij het hoofd boven water te houden tijdens de huidige digitale transformatie?

Advertentie

 
Uit hun onderzoek heeft IDC gemerkt dat ongeveer twee derde van de ondervraagde bedrijven opbloeien in het huidige klimaat, terwijl de overige organisaties maar juist het hoofd boven water houden. Deze zogenaamde overlevende bedrijven zijn in reactieve mode en hebben het erg moeilijk de ontwikkelingen in de technologiemarkt bij te houden. Hoe kan u ervoor zorgen dat uw bedrijf opbloeit in het huidige klimaat?
 

Visionair leiderschap

Allereerst heeft een bedrijf voortaan een nieuw soort team van leidinggevenden nodig. De industrie ziet er namelijk compleet anders uit dan tien jaar geleden en deze trend moet zich voortzetten tot in de hoogste rangen van een bedrijf. Met name het aannemen van digitale leiders zou bij elk bedrijf hoge prioriteit moeten hebben.
 

Bied een mix van fysieke en digitale ervaringen aan

Klanten zijn het tegenwoordig zo gewoon van het ene scherm naar het andere scherm te wisselen, dat het niet aanbieden van een digitale ervaring dodelijk kan zijn voor een bedrijf. De fysieke kant mag echter ook niet vergeten worden en het is daarom belangrijk dat u als bedrijf een gezonde mix van beide aanbiedt.
 

Gebruik informatie in uw voordeel

Big data en de analyse ervan hebben een bedrijf erg veel te bieden. Een mooi voorbeeld hiervan is een Amerikaans bedrijf dat vorig jaar failliet ging. Iedereen dacht dat de gebouwen van de organisatie het meeste geld zouden opbrengen, maar de data die het bedrijf over de jaren heen had verzameld bleek het meeste geld waard te zijn.
 

Genereer extra omzet met verbonden systemen

Ook wanneer u geen technologische firma bezit, kan technologie u veel bieden. Een boerderij met verschillende tractors kan bijvoorbeeld efficiënter werken door zijn tractoren te verbinden aan een digitaal systeem. Door het analyseren van de binnenkomende data kan de eigenaar namelijk op het juiste moment een tractor van onderhoud voorzien en kunnen pannes vermeden worden.
 

Gebruik technologie om de talentenoorlog te winnen

De jeugd vormt de toekomst van een bedrijf, maar het is niet altijd even eenvoudig om jeugdig talent naar uw bedrijf te lokken. Slechts 11 procent van de ondervraagde bedrijven denkt namelijk het juiste talent binnen te weten halen. Dit probleem kan u oplossen door de technologie van uw bedrijf in de kijker te zetten. Richt hackatons in en geef uitdagingen aan jong talent om de talentenoorlog te winnen.