Nieuws

Microsoft koopt app die gereden kilometers bijhoudt

Met MileIQ wil Microsoft opnieuw zijn portfolio van zakelijke apps uitbreiden, deze keer met een programma dat de fiscale implicaties van afgelegde kilometers vlug berekent.

 
Microsoft heeft aangekondigd dat het Mobile Data Labs heeft aangekocht, bekend als ontwikkelaar van MileIQ. MileIQ is een app die de kilometers die iemand aflegt bijhoudt. Voor hoeveel Microsoft het bedrijf heeft overgenomen is niet bekend gemaakt.
 
MileIQ is een zeer populaire app in de Verenigde Staten, en is al 20 maanden lang de beste verkochte financiële app op iTunes. De software maakt het mogelijk voor kmo’s en zelfstandigen om automatisch afgelegde afstand per voertuig vast te leggen, en meteen berekeningen te maken over hoeveel geld ze daarvoor moeten betalen of terugtrekken bij de belastingen. MileIQ heeft zo’n 1 miljoen gebruikers.
 
De app past goed in het rijtje van acquisities die Microsoft doet, gericht op voornamelijk populaire productiviteitsapps die het aan zijn Windows services kan verbinden en waarmee het zijn aandeel op de mobiele markt kan vergroten. Sunrise, Acompli en Wunderlist zijn gelijkaardige apps die Microsoft het afgelopen jaar heeft aangekocht.
 
Microsoft wil op dit moment nog niet ingrijpen in de organisatie van Mobile Data Labs, en laat het team achter de app zijn gang gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business