Het eerste Europese kantoor van Progress bevond zich in Nederland, waarna een Belgisch kantoor niet lang op zich liet wachten. Dat de lage landen in trek zijn bij grote bedrijven is niet voor niets.

 
Het aannemen van nieuwe technologie binnen bedrijven kan nog steeds op veel tegenwind rekenen. De schrik om de deuren voor hackers ongewild open te zetten bij het gebruiken van nieuwe technologie is groot en veel bedrijven behouden daarom liever hun gekende systemen.
 
Nochtans is nieuwe technologie niet noodzakelijk onveiliger dan bestaande technieken. “Bedrijven hebben te kampen met een verkeerde perceptie,” legt Richard Stone van Progress  uit. “Organisaties verliezen namelijk al jaren data bij het gebruiken van on-premissystemen. Bij het toepassen van de cloud kan er nog steeds data verloren gaan, maar tot nu toe was de cloudprovider nooit de oorzaak van een datalek.”
 
In de Benelux lijkt dit besef eerder te komen dan in de rest van Europa. “Wanneer we een nieuw product aanbieden, wordt dit in de Benelux snel aangenomen. Bij andere landen gebeurt dit vaak trager,” vertelt Stephan Leferink, de general manager Benelux van Progress.
 
“Doordat bedrijven in België en Nederland vaak een kleiner budget hebben dan een bedrijf uit pakweg Duitsland, lijken organisaties uit de Benelux alles op alles te willen zetten om efficiënter te kunnen werken. Het toepassen van nieuwe technologie biedt hen deze mogelijkheid,” sluit Leferink af.