Nieuws

Leuvense start-up haalt contract met parlement Wales binnen

De National Assembly van Wales zal de videospeler van de Belgische start-up OpenTelly gebruiken om hun parlementaire sessies te streamen.

 
De Belgische technologiestart-up OpenTelly, met kantoor in Leuven, heeft een mooie deal beklonken. THEOplayer, de videosoftware die het bedrijf heeft ontwikkeld, zal gebruikt worden om de sessies van de National Assembly van Wales live te streamen.
 
Het team achter OpenTelly bouwde een HTML5 videoplayer die zonder plug-ins zoals Flash of Silverlight binnen diverse browsers werkt op zowel pc, Mac als mobiele toestellen – een unieke feature volgens het bedrijf. THEOplayer maakt het daarnaast ook mogelijk om eenvoudig captions en ondertitels toe te voegen aan de livestream. Die ondertitels zullen op termijn ook doorzoekbaar worden.
 
Opentelly haalde samen met partners Vualto, een content delivery manager, en platform Unified Streaming het contract bij het parlement van Wales binnen. Geïnteresseerden die de sessies van de wetgevende macht willen volgen, kunnen via THEOplayer live kijken en de video tevens pauzeren, terug- en doorspoelen en later ook embedden op een andere website. Ze kunnen oudere opnames opvragen in een archief, en dankzij de doorzoekbare ondertitels eenvoudiger de voor hen relevante passages terugvinden. Voor OpenTelly is het alvast “een zeer belangrijke deal”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business