Nieuws

Poëzie: het ultieme wapen tegen hackers

Twee wetenschappers zijn op zoek gegaan naar een moeilijk te kraken paswoord dat eenvoudig te onthouden is. Poëzie blijkt de oplossing voor hun probleem te zijn.

 
Bij het instellen van een paswoord komen veel mensen voor een dilemma te staan. Hoe sterker het paswoord, hoe moeilijker dit namelijk te onthouden is. Vaak wordt er dan ook een wachtwoord gekozen dat vrij eenvoudig te kraken is.
 
Marjan Ghazvininejad en Kevin Ghazvininejad van de University of Southern California hebben daarom onderzocht hoe een wachtwoord gecreëerd kan worden dat bijna onkraakbaar, maar nog steeds eenvoudig te onthouden is. In hun paper  komen ze tot de conclusie dat poëzie het ultieme wapen tegen hackers biedt.
 

Dichtend programma

Eerst hebben de twee wetenschappers alle woorden in een woordenboek een unieke code toegekend. Een computerprogramma genereert een willekeurig getal dat op zijn beurt gelinkt is aan bepaalde woorden. Met behulp van deze woorden wordt een kort rijmend gedichtje gevormd:
 
“The starters sacrifice event
addressed transparency descent”
 
“A priceless telecast Japan
committed humans businessman”
 

Eeuwenoude techniek

Het gebruik van rijm om moeilijke zinnen te onthouden, wordt al van oudsher toegepast. Volgens de onderzoekers kan het echter ook een paswoord vormen dat bijna onmogelijk te kraken is. Het zou namelijk met behulp van de huidige technologie maar liefst vijf miljoen jaar duren, alvorens het wachtwoord zich gewonnen geeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business