Nieuws

Nieuw Belgisch platform Workwell wil blije werknemers kweken

De Belgische webshop en dienstenplatform Workwell biedt een website waar werkgevers terecht kunnen om creatieve ideeën op te doen om hun werknemers te motiveren.

 
Werknemers motiveren is niet altijd even makkelijk, de Belgische website Workwell wil daar verandering inbrengen. Het platform wil met een uitgebreid aanbod aan diensten en producten in zijn webshop werkgevers een originele mix aan middelen in handen geven om hun personeel gelukkig te houden.
 
“Het idee ontstond eigenlijk  bij een rondvraag bij wat vrienden en collega-ondernemers,” vertelt oprichter Jan Schevenels. “Ik stelde hen de vraag: hoe zorg jij ervoor dat je gemotiveerd gaat werken? Hoe motiveer jij je personeel als je het loon, klassieke extra-legale voordelen als een bedrijfswagen, maaltijdcheques en extra vakantiedagen buiten beschouwing laten?” De resultaten deden Schevenels concluderen dat er niet veel creativiteit aan te pas kwam, en dat nog veel bedrijven enkel motiveren met loon en weinig anders.
 
Schevenels zag de opportuniteit en dook erop. Workwell draait rond vijf thema’s die de werkvloer aangenamer kunnen maken: workfun, workfood, workhealth, workspace en worklife, vijf pijlers die zich richten op de aspecten van sfeer, eten, gezondheid, omgeving en faciliteiten.
 
“Fiscaal gezien kan een werkgever zijn personeel op heel wat leuke alternatieven trakteren en dit als kost voor het bedrijf laten inbrengen,” aldus Schevenels. “We starten nu met een platform dat werkgevers in staat stelt het bedrijf te pimpen tot een coole workplace, maar willen ook met gepast advies ervoor zorgen dat het personeel terug gemotiveerd zijn werk doet. Wij willen echt dat er op de werkvloer terug happy people rondlopen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business