Nieuws

Raspberry Pi duikt Internet of Things-wereld in

Vanaf deze week kunnen bedrijven een op maat gemaakte Raspberry Pi bestellen. Zal je nieuwste gadget worden aangestuurd door de microcomputer?

De Raspberry Pi-microcomputer werd oorspronkelijk ontworpen om kinderen te leren coderen. Het toestel werd echter op korte tijd erg populair en wist het hart van menig nerd te veroveren. Ondertussen is de microcomputer maar liefst zeven miljoen keer verkocht en de Raspberry Pi Foundation vindt het dan ook hoog tijd zijn aanbod uit te breiden.

De firma gaat daarom wereldwijd op maat gemaakte Rasberry Pi’s aanbieden. Het is de bedoeling dat kleine bedrijven op deze manier aangepaste versies van de microcomputer op grote schaal kunnen bestellen, zodat de Raspberry Pi uiteenlopende gadgets kan aansturen.

Grote bedrijven, zoals Samsung of Microsoft, zullen hoogstwaarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in de kleine computer. De Raspberry Pi Foundation hoopt echter met zijn aanpasbare computer kleinere bedrijven en Kickstarter-organisaties, die op zoek zijn naar een computer om hun Internet of Things-gadget aan te sturen, voor zich te winnen.

“Er is een enorme hoeveelheid creativiteit in de wereld. Het is één van de dingen die de Raspberry Pi zo succesvol heeft gemaakt,” legt Eben Upton van de Raspberry Pi Foundation uit. “Mensen hebben ideeën van producten die ze willen bouwen. Deze nieuwe service, samen met de bestaande Raspberry Pi, geeft mensen een manier om interessante dingen te doen zonder dat ze dit meteen grootschalig hoeven aan te pakken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business