Intel
bron: NorGal / Shutterstock.com

Chipproducent Intel versterkt zijn portfolio met de aankoop van Saffron, een bedrijf dat applicaties rond cognitive computing bouwt.

Advertentie

 
Intel heeft zijn plannen bevestigd om Saffron te kopen, een bedrijf dat een platform aanbiedt voor cognitive computing. Dat platform absorbeert data uit diverse opslagplaatsen en legt verbindingen tussen deze, wat nieuwe inzichten moet opleveren.
 
Saffron heeft twee belangrijke applicaties: Streamline en Advantage. De technologie van het bedrijf kan zowel onafhankelijk draaien als geïntegreerd worden in bestaande big data infrastructuur op locatie of in de cloud. De missie van het bedrijf is om menselijke intelligentie en machine learning te combineren in verschillende contexten. Het heeft klanten in sectoren als ruimtevaart, verzekeringen, gezondheidszorg en fabricage.
Saffron
De chipgigant liet in een blogpost weten dat Saffron zijn activiteiten voortzet als een autonome onderneming, maar zal opgenomen worden in de nieuwe devices afdeling van Intel. De analytische capaciteiten van Saffron versterken Intels mogelijkheden op vlak van Internet of Things, big data en security.
 
Beeld: NorGal / Shutterstock.com