Veeam lanceert een managed back-up portaal waarmee partners, oud en nieuw, met enkele muisklikken clouddiensten kunnen aanbieden, van service tot betaalmanagement.

Advertentie

 
Met Veeam Managed Backup for Service Providers biedt Veeam een dienst aan waarmee partners en resellers zich met een druk op de knop kunnen ontpoppen tot serviceprovider. Het bedrijf kondigt de nieuwe service aan op z’n jaarlijkse VeeamOn-conferentie in Las Vegas. Met Managed Back-up kunnen partners Veeam-clouddiensten gemakkelijk onder eigen naam aan de man brengen.
 
Veeam noemt z’n nieuwste dienst een ‘business in a box’. Het bedrijf bedoelt daarmee dat Managed Backup een totaalpakket is dat alles in huis heeft van verkoopsportaal over monitoringtools tot abonnementsmanagement.

Huisstijl

Partners die Veeamdiensten zoals Back-up as a Service willen aanbieden kunnen het portaal doodeenvoudig aanpassen naar de huisstijl van hun bedrijf. Vervolgens heeft de dienst alles in huis om de clouddiensten te verkopen en de verkoop te managen. Denk daarbij niet alleen aan monitoring, waarbij de gezondheid van systemen bij de klant vanop afstand in het oog wordt gehouden en zelfs problemen over het net kunnen verholpen worden, maar ook aan het invoegen van nieuwe klanten in het systeem en zelfs het opvolgen van betalingen.
 
De klanten, die Veeam-diensten aankopen via partners die ze aanbieden met de hulp van het portaal, krijgen toegang tot een eigen portaal waarin ze onder andere de gezondheid van back-ups kunnen nakijken.
backupportaalSC
Iedereen serviceprovider Veeam hoopt het met de nieuwe suite eenvoudiger dan ooit te maken voor partners om services aan te bieden. In het kader van eenvoud is er bijvoorbeeld geen vpn nodig voor monitoring maar Vooral de integratie van abonnementmanagement moet partners overhalen. Klanten moeten dan weer sneller en eenvoudiger aan hun cloudoplossingen geraken, die in dit geval uiteraard uitsluitend van Veeam afkomstig zijn.
 
Hoeveel Managed Backup zal kosten is nog niet duidelijk. Veeam lanceert de dienst in het eerste kwartaal van volgend jaar, aanvankelijk exclusief op de Microsoft Azure cloud.
 
Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een training rond de cloud en business continuity. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Advertentie