toshiba

Volgens diverse media leggen de Japanse bedrijven Toshiba en Sony de laatste hand aan een deal waarbij Sony de beeldsensorproductie van Toshiba overneemt.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Toshiba is van plan om zijn beeldsensordivisie van de hand te doen en aan Sony door te verkopen. Dat rapporteren diverse Japanse nieuwsorganisaties. De deal zou Toshiba 20 miljard yen, omgerekend zo’n 150 miljoen euro, opleveren.
 
De verkoop komt er in de nasleep van het grootscheepse fraudeschandaal bij Toshiba, dat enkele maanden geleden aan het licht kwam. Het conglomeraat likt nog altijd de wonden en probeert zichzelf te herstructureren, onder druk van de aandeelhouders. De productie van beeldsensors voor smartphones en andere toestellen zou weleens niet de laatste afdeling zijn die Toshiba afstoot.
 
Als de deal plaatsvindt, krijgt Sony onder andere de productiefaciliteiten in het zuiden van Japan in handen. Het verstevigt daarmee zijn positie als wereldwijde marktleider voor beeldsensors. Daarnaast speelt de acquisitie van Toshibas divisie in op de eigen hervormingsplannen van het bedrijf. De beeldsensorproductie zal naar alle waarschijnlijkheid toegevoegd worden aan het nieuwe Sony Semiconductor Solutions Corporation.
 
Experts verwachten dat Toshiba de verkoop in de loop van deze week officieel zal aankondigen. Ze voorspellen tevens dat de deal gepaard zal gaan met een grote ontslagronde bij de divisie.