Nieuws

Hoe kan u de uitdagingen van business continuity aangaan?

Steeds meer bedrijven zien het belang van business continuity in. Door de brede waaier aan mogelijke problemen, is het echter niet eenvoudig een goed plan te voorzien.

 
Als eerste stap bij het implementeren van business continuity is het belangrijk te begrijpen waarom u dit nodig heeft. Veel bedrijven voeren business continuity planning (BCP) namelijk in om aan wetgevingen en regels te voldoen, maar op deze manier wordt uw bedrijf slechts beschermd tegen een beperkt aantal problemen.
 

Ken uw bedrijf

Om een betrouwbare BCP te implementeren, dient u dan ook een erg diepe kennis te hebben van uw bedrijf. Business impact analysis kan hier bij helpen en geeft het antwoord op enkele belangrijke vragen: Hoe lang kan uw bedrijf het veroorloven zijn meest kritieke processen te missen? Zijn bepaalde processen belangrijker dan andere? Welke medewerkers hebben de juiste kennis om processen terug online te brengen?
 

Beveiliging

Wat ook belangrijk is voor een goede implementatie van BCP is het up-to-date houden van uw beveiligingssystemen. Cybercriminelen veranderen namelijk continu hun manier van aanvallen en het is dan ook noodzakelijk dat uw beveiligingssysteem deze trend op de voet volgt.
 

Vraag raad

Heeft u niet de juiste kennis in huis om een goede business continuity plan te voorzien? Dan kan u nog steeds overwegen dit uit te besteden aan een gespecialiseerde firma. Net als voor andere businessprocessen staan er namelijk verschillende bedrijven paraat om u met raad en daad bij te staan.
 
Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een training rond business continuity en de cloud. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business