Nieuws

HP trekt stekker uit Helion

Het einde nadert voor de HP Helion publieke cloud: HP heeft laten weten dat het eind januari 2016 de service offline zal halen.

 
Technologiebedrijf HP haalt zijn publieke cloud HP Helion offline. Dat heeft het in een blogpost aangekondigd. “We zullen het HP Helion Cloud aanbod op 31 januari 2016 op non-actief zetten. Zoals voorheen zullen we onze klanten helpen met het ontwerpen, bouwen en draaien van de beste cloudomgevingen afgestemd op hun noden – gebaseerd op hun werklast en de vereisten van hun sector,” aldus het bedrijf.
 
Het Helion-platform was geconcipieerd als concurrent voor succesvolle publieke cloudservices als Amazon Web Services, Google Cloud Platform of Microsoft Azure. Dat het platform nu stilgelegd wordt, zal voor kenners niet als een echte verrassing komen. Eerder dit jaar viel de HP cloud al buiten het magische kwadrant dat Gartner publiceerde rond de IaaS-markt wegens “te weinig marktaandeel”. In een sector met een kleine winstmarge is dat een duidelijk teken aan de wand.
 
Als motief voor het stopzetten van HP Helion geeft het bedrijf zelf aan dat het op basis van de vraag bij klanten naar een ander samenwerkingsmodel verschuift, “een strategisch, meervoudig partnergebaseerd model voor publieke cloud capaciteiten, dat we binnen ons hybrid cloud aanbod aanleveren”. Verder laat de onderneming ook weten dat het verbeterde ondersteuning voor Amazon Web Services, Microsoft Azure en Microsoft Office 365 op zijn hybride platform HP Helion Eucalyptus zal toevoegen.
 
Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een seminar rond Business Continuity en Cloud. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be
 
Beeld: Ken Wolter / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business