Met een nakende opsplitsing van het bedrijf, heeft HP besloten dat het niet langer zelf beveiligingssoftware zal aanbieden. Trend Micro neemt maar al te graag de fakkel over.

 
TippingPoint ontwikkelt netwerkbeveiligingssoftware en software die moet voorkomen dat hackers kunnen binnendringen. De afdeling behoorde vooralsnog tot Hewlett-Packard, maar met de komende opsplitsing van het bedrijf is er niet langer plaats voor de beveiligingssoftware.
 

Overname

“TippingPoint was een belangrijke component voor ons beveiligingsaanbod. We hebben echter besloten samen te werken met beveiligingsfirma’s in plaats van de software zelf te blijven aanbieden. Hierdoor kunnen we ons concentreren op andere gebieden,” legt HP uit. “HP is van plan samen te werken met TippingPoint als klant en partner voor onze Enterprise Services-, Networking- en Enterprise Security Products-afdelingen.”
 
Als onderdeel van dit besluit is HP een overeenkomst aangegaan met Trend Micro. De overeenkomst zal ongeveer 300 miljoen dollar kosten en omvat het beveiligingsportfolio van TippingPoint, intellectuele eigendom, de overname van het klantenbestand en Digital Vaccine LABS-data van TippingPoint en de overname van het Zero Day-team.
 

Beveiligingsprovider

Met deze aankoop hoopt Trend Micro een belangrijke speler te worden als enterprise beveiligingsprovider. Het bedrijf zal bijkomend een Network Defense-afdeling oprichten waarmee het minstens 3.500 enterpiseklanten van dienst wil zijn.
 
“Deze nieuwe generatie netwerkbeveiligingsoplossingen combineert ons inbreukdetectiesysteem met software die inbreuken kan voorkomen. We zijn dan ook erg enthousiast over deze aanwinst en de meerwaarde die het onze klanten kan bieden,” voegt Eva Chen van Trend Micro hier nog aan toe.