dell

Dell weet al langer een groot marktaandeel van thin clients voor zich te winnen. Het bedrijf versterkt deze positie nu door het uitrollen van twee nieuwe producten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Het grote voordeel aan het gebruiken van thin clients is dat alle data centraal wordt opgeslagen in een datacenter. Ook het beheer ervan is erg eenvoudig en met de Wyse Cloud Client Manager trekt Dell deze lijn door. Met behulp van de tool kunnen IT-beheerders toestellen in groepen indelen en de administratie van bepaalde groepen via rolgebaseerde toegangscontrole delegeren.
 

Vernieuwde tool

Eerder deze week kondigde Dell  een nieuwe versie van de gegeerde managingtool  aan. In versie 9 van de Wyse Cloud Client Manager kunnen beheerders ook gecentraliseerde rapporten voor infrastructuren met meerdere vestigingen maken. Verder is de tool voortaan compatibel met iOS9 en Windows 10 en zijn de mogelijkheden voor applicatiebeheer uitgebreid.
 

Marktleider

Tijdens de aankondiging kon Dell ook met gepaste trots zijn verkoopcijfers meedelen. Volgens IDC bekleedt het bedrijf namelijk momenteel de nummer 1-positie als aanbieder van thin clients en terminal clients en heeft Dell dit jaar meer thin clients verkocht dan eender welke andere aanbieder.
 
Deze leiderspositie wil Dell versterken door het uitbreiden van zijn gamma met de  nieuwe Wyse 5050 AIO zero client. Dit toestel is erg geschikt voor het gebruiken in VMware-omgevingen en biedt bescherming tegen virussen en malware. De Wyse 5050 is uitgerust met een full HD-scherm van 23,6 inch en lijkt erg hard op de Dell P2414H monitor.