Op Fiverr bieden mensen allerhande diensten aan. Ook het schrijven van valse reviews is hierbij erg populair en hier kan Amazon niet mee lachen.

Advertentie

 
Amazon levert al langer een gevecht tegen valse reviews die op de site verschijnen. In een poging het probleem voor eens en altijd van de baan te helpen heeft de e-commercegigant meer dan duizend freelancers die hun schrijfkunsten aanbieden op Fiverr.com  aangeklaagd.
 
Volgens Amazon gebruikt een klein aantal verkopers en fabrikanten de diensten van deze freelancers om meer positieve reviews over hun producten te verkrijgen. “Ondanks hun kleine aantal ondermijnen deze reviews aanzienlijk het vertrouwen dat klanten stellen in Amazon,” staat te lezen in de aanklacht van Amazon.
 
In het verleden wist Amazon aanbieders van valse reviews al van de site te laten verwijderen. “Deze kleine overwinningen rekenden echter niet af met de hoofdoorzaak,” legt Amazon uit. “Ook werkte dit niet voldoende als afschrikmiddel voor gebruikers betrokken bij dergelijke praktijken.”
 
Met deze nieuwe aanklacht wil Amazon dan ook voor eens en altijd komaf maken met de wanpraktijken. Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met Fiverr, welke het aanbieden van dergelijke frauduleuze diensten op zijn site overigens verbiedt.

Advertentie