SAS Forum award

SAS kon op een record aantal bezoekers rekenen voor zijn jaarlijkse forum. Tijdens het evenement werden een rits innovatieve projecten voorgesteld, en enkelen daarvan ook beloond met een award.

Advertentie

SAS Forum award
Meer dan 900 bezoekers verplaatsten zich donderdag naar de AED Studio’s in Lint om het SAS Forum bij te wonen, een record voor het evenement. Het bedrijf bood de aanwezigen een goedgevuld programma aan waarin ze kennis konden maken met diverse veelbelovende analytics-projecten en initiatieven. SAS beloonde enkele bedrijven ook met een award om hun innovaties in de bloemetjes te zetten.

Stimulans

Normaal gezien zou Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo het SAS Forum op gang trekken, maar hij moest bedanken vanwege een dringende meeting in Istanbul over de vluchtelingen-problematiek. In zijn plaats stuurde hij kabinetsmedewerker Laurent Hublet. Hublet belichtte de verschillende acties  die de overheid gepland heeft om de digitale economie te stimuleren.
De federale overheid mocht op zijn beurt een prijs van SAS in ontvangst nemen voor ‘Analytical Project of the Year’. Het is de douane-afdeling van de FOD financiën die de award toegekend krijgt, door hun efficiënt gebruik van analysetechnieken om fraude bij geïmporteerde goederen op te sporen. Dankzij SAS-gebaseerde software kan het douane-team 6 artikels per seconde verwerken.

Analytics in de Cloud

Verder sleepten ook RealDolmen en UCB respectievelijk een “Innovation Partner” en een “Innovative Analytics Project” award in de wacht voor hun werk met SAS programma’s. De award van RealDolmen komt er door Meteor, een nieuwe dienst die het bedrijf aanbiedt. Meteor voorziet klanten van ‘predictive analytics as a service’: data-analyses in de cloud, op maat van de noden van de klant. “RealDolmen heeft begrepen dat big data, visualisatie en analytics vandaag het verschil maken bij klanten. […] Meteor is een project waarin vernieuwende technologie hand in hand gaat met een vernieuwende aanpak,” stelt SAS over de toekenning van de award.

Afsluiter

SAS Forum David Shing
Digitale profeet David Shing van AOL mocht de avond afsluiten met een keynote speech. Shing kon zonder een woord te zeggen alvast alle ogen op zich krijgen, door zijn uit de band springende kapsel en vestimentaire keuzes op het SAS Forum. Ook verbaal wist de digitale profeet de aanwezigen bij de les te houden, met een energieke en slim afgestofte presentatie die in sneltempo de aspecten van de internetconsumenten van vandaag en morgen etaleerde. Het was een uitstekend sluitstuk voor een dag die de bezoekers verse inspiratie moest geven over analytics.

Advertentie