Dropbox heeft deze week Paper aangekondigd, een collaboratieve documenteneditor die erg veel weg heeft van Google Docs.

Advertentie

 
Paper is een erg minimalistische teksteditor die je kan starten door simpelweg naar www.dropbox.com/paper te gaan. Buiten tekst kan je beelden toevoegen aan een pagina en taken toewijzen aan anderen door ‘@’ voor hun naam typen. Ook wordt code automatisch herkend, waardoor programmeurs volop van de editor kunnen genieten.
 
Eerder dit jaar begon Dropbox de app al te testen onder de noemer Notes. Met de komst van een nieuwe naam wordt de applicatie voor het eerst aan het brede publiek voorgesteld. Momenteel is de tool echter enkel via het web te gebruiken en is het programma nog steeds in de bètafase.
 
De aankondiging van het nieuwe programma lijkt daarom een beetje gehaast te zijn gebeurd. Het bedrijf heeft echter te maken gekregen met erg veel concurrentie van andere syncingservices en lijkt daarom zijn aanbod in een snel tempo te willen uitbreiden. Momenteel zijn er echter al erg veel soortgelijke tools als Paper beschikbaar, dus het blijft afwachten of Dropbox zich kan onderscheiden in deze overvolle markt.

Advertentie