Nieuws

Adblockers veranderen het internetlandschap

De mijlpaal van 200 miljoen adblockgebruikers is bijna behaald. Wat houdt dit in voor het businessmodel van bedrijven?

 
Het aantal adblockgebruikers in de Verenigde Staten is het voorbije jaar met maar liefst 50 procent toegenomen, zo wijst een Amerikaans onderzoek uit. Het aantal Amerikaanse adblockgebruikers komt hiermee op 45 miljoen te staan en er wordt niet verwacht dat deze aantallen zullen verminderen. Integendeel, want met de komst van adblockers op iOS zullen ook meer en meer mobiele surfers dergelijke applicaties gaan gebruiken.
 
Ook in België is eenzelfde trend duidelijk zichtbaar. Maar liefst één op de acht internetgebruikers maakt namelijk gebruik van de technologie om ongewenste advertenties te blokkeren. Adblockers zijn dus duidelijk populair onder internetgebruikers, maar aanbieders van websites zien hun inkomsten door de technologie sterk dalen. “Het is een diefstal van inkomsten,” klinkt het dan ook in de mediawereld.
 

Kwaliteit boven kwantiteit

Wel wordt er meteen aan toegevoegd begrip te hebben voor adblockgebruikers. “Sommige sites zijn wel erg hard vervuild met advertenties. Het is aan de adverteerders om betere advertenties te creëren, waardoor gebruikers deze niet langer willen blokkeren.”
 
Online nieuwssites zien de toekomst echter zwartgalliger in. “Indien onze inkomsten blijven dalen, zullen we onze content niet langer meer gratis kunnen aanbieden,” wordt er waarschuwend gezegd. Indien er niets anders op zit dan hun diensten betalend aan te bieden, zullen sites met slechte content onherroepelijk de vergeetput in verdwijnen. Het is dan ook van belang voor bedrijven de inhoud van hun sites continu te verbeteren en kwaliteit na te streven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business