Nieuws

Ondanks zwakke PC-markt kan Intel verwachtingen inlossen

Intel kan financiële resultaten voor het derde kwartaal voorleggen die beter zijn dan verwacht. Door te focussen op datacenters en het internet of things heeft het bedrijf dit kunnen verwezenlijken.

 
De verkoop van PC’s neemt al jaren gestaag af. Voor bedrijven zoals Intel die het merendeel van hun winst uit deze branche halen, is dit een grote bron van kopzorgen. Er werd gehoopt dat de PC-markt terug zou opleven door de uitrol van Windows 10 en Intels laatste Skylake-chips. Vooralsnog blijkt dit echter ijdele hoop te zijn, al is het nog vroeg om sluitende conclusies te trekken.
 

Winstgevende datacenters

Ondanks deze moeilijke tijden is Intel er toch in geslaagd de verwachtingen te overtreffen. De chipfabrikant is er namelijk in geslaagd een netto-inkomen van 3,1 miljard dollar binnen te halen. De non-Gaap winst telt 64 cent per aandeel op een totale omzet van 14,5 miljard dollar. Dit is een beetje minder ten opzichte van vorig jaar, maar een pak boven de verwachte omzet van 14,22 miljard dollar.
 
Intel heeft deze goede resultaten voornamelijk te danken aan zijn datacenterafdeling , welke goed is voor maar liefst 4,1 miljard dollar in omzet. Ook de internet of thingsafdeling weet te imponeren met een omzet van 581 miljoen dollar tijdens dit kwartaal. Dit wil zeggen dat de omzet van de afdelingen met maar liefst 12 en 10 procent respectievelijk zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.
 

Zwakke PC’s

Ondanks de 8,5 miljard omzet die de client computingafdeling kan voorleggen, kent de divisie een daling van maar liefst zeven procent ten opzichte van vorig jaar. Deze groep richt zich dan ook op de PC-markt, welke zware tijden kent.
 
Intel lijkt zich echter geen zorgen te maken over de toekomst. “In het algemeen zien we een zwakke PC-business, welke wordt gecompenseerd door de datacenter-, geheugen en IoT-businesses,” weet Stacy Smith van Intel. “We zijn veel minder afhankelijk van PC’s dan we vroeger waren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business