In een ultieme poging het bedrijf terug op de rails te krijgen, laat Twitter maar liefst 8 procent van zijn medewerkers gaan.

Advertentie

 
Jack Dorsey is nog maar sinds vijf oktober CEO van Twitter, maar begint meteen met het zware werk. Maar liefst 336 medewerkers van het sociale netwerk zien namelijk de job van hun dromen in rook opgaan. De ontslagronde binnen het bedrijf komt echter niet geheel als een verrassing. Twitter staat namelijk bekend om zijn korte posts die het brede publiek vooralsnog niet hebben kunnen bekoren en het bedrijf heeft het dan ook al langere tijd moeilijk.
 

Vernieuwingen

Om meer mensen naar het sociale netwerk te lokken werd het van augustus al mogelijk langere directe berichten te versturen. Ook werd vorige week ‘Moments’ voorgesteld, een productverandering waardoor onder andere video’s en beelden van grote events aan de site zullen worden toegevoegd. “We concentreren ons op de ervaringen met de grootste impact,” legt Dorsey uit. “Vorige week lanceerden we de eerste van deze ervaringen met Moments, wat een goed begin is.”
 

Kleiner maar sneller

Toch lijkt Twitters baas de vernieuwingen niet genoeg te vinden om het bedrijf uit de vergetelheid te redden, met ontslagen tot gevolg. “We denken dat engineering veel sneller kan werken met een kleiner team, al zal het grootste gedeelte van onze werkkracht uit ingenieurs blijven bestaan. Ontslagen medewerkers zullen een grote bonus krijgen en zullen worden geholpen bij het vinden van een nieuwe job,” vertelt Dorsey.
 
Het nieuws van de inkrimpende werkkracht heeft zijn effect in elk geval niet gemist. De aandelen van Twitter zijn namelijk met vijf procent gestegen nadat de plannen van het bedrijf bekend raakten. De ontslagen zorgen echter ook voor herstructureringskosten van tussen de vijf en vijftien miljoen dollar. Hoe dit tegen elkaar opweegt, zullen we op 27 oktober weten, wanneer Twitter zijn kwartaalresultaten zal bekend maken.

Advertentie