Met behulp van één van de grootste financieringsrondes van een Belgische fintech-onderneming hoopt Xpenditure wereldwijd komaf te maken met onkostennota.

Advertentie

 
Onkostennota kunnen wereldwijd op heel wat ergernis rekenen. Het is een traag en foutgevoelig proces dat bij veel ondernemingen nog steeds met papier en spreadsheets gebeurt. Xpenditure probeert dit probleem dan ook uit de wereld te helpen met behulp van een volledig digitale en realtime applicatie die overigens geïntegreerd kan worden met alle grote online boekhoudpakketten, Evernote en Dropbox.
 

Van startup naar marktleider

Het bedrijf zag zijn eerste levenslicht in 2013 en heeft sindsdien de markt gestaag overgenomen. De van oorsprong Mechelse onderneming heeft ondertussen kantoren in Mechelen, New York, Londen, Keulen en Sao Paolo en heeft klanten in maar liefst 40 verschillende landen.
 
“Sinds onze lancering twee jaar geleden hebben wij intensief de verschillende fiscale wetgevingen in Europa onderzocht en Xpenditure hierop afgestemd, waardoor wij ons in een unieke positie bevinden om snel naar nieuwe markten uit te breiden,” vertelt Boris Bogaert van Xpenditure.
 

Grootse plannen

Deze week kan Xpenditure met gepaste trots laten weten dat zijn laatste financieringsronde een groot succes was. Het Mechelse bedrijf is er namelijk in geslaagd maar liefst 5,1 miljoen euro in te zamelen en wil dit geld onder andere investeren in extra personeel.
 
“Met deze kapitaalinjectie zullen we nog dit jaar ons team verdubbelen en onze verkoopactiviteiten fors uitbreiden. Tegelijkertijd willen we ook onze aanwezigheid in de VS verder uitbouwen om ons steeds grotere klantenbestand in de VS te bedienen,” lichten Boris Bogaert en Wim Derkinderen van Xpenditure hun plannen toe.

Advertentie