Naar aanleiding van de Tournée Digitale van Minister Alexander De Croo biedt de Belgische afdeling van Google diverse opleidingen aan voor ondernemers om zich digitale vaardigheden eigen te maken.

 
Google zet diverse gratis trainingen op poten om Belgische ondernemers een digitaal duwtje in de rug te geven. De opleidingen komen er in het zog van de Tournée Digitale die minister van Digitale Agenda Alexander De Croo opzette. In samenwerking met SYNTRA, Voka en Unizo verstrekt Google verschillende modules onder de naam “Google Groeimotor”.
 
Nog te weinig zaakvoerders in ons land maken gebruik van de kansen die het internet biedt. “Na de oproep van minister De Croo en minister Borsus, die tijdens de ‘Tournée Digitale’ bedrijven en zelfstandige ondernemers oproepen om in België de interneteconomie te omarmen, bieden wij met Google Groeimotor een praktische opleiding aan die Belgische bedrijven en zelfstandigen nog meer kennis geeft,” zegt Thierry Geerts, directeur van Google in België.
 
Het is de bedoeling om deelnemers van de trainingen enkele basisvaardigheden bij te brengen voor het zakelijke gebruik van internet en hen tools aan te reiken om het potentieel dat internet biedt te ontginnen. Onderwerpen als webhosting, sociale media, analytics, webmarketing en SEO zullen aan bod komen. Google hoopt in het komende jaar 10.000 deelnemers aan te trekken. De eerste opleidingen gaan van start in november en zijn nu open voor inschrijvingen. Ze zullen in verschillende locaties plaatsvinden doorheen het jaar.
 
Beeld: l i g h t p o e t / Shutterstock.com