De geruchtenmolen rond Dell en EMC draait al langer op volle toeren. Vandaag zal de officiële aankondiging van de overname eindelijk plaatsvinden.

 
Dat schrijft Recode. Er wordt verwacht dat de overeenkomst tussen Dell en EMC de grootste zal worden in de geschiedenis van technologische bedrijven. Vooralsnog werd er echter erg geheimzinnig gedaan door Dell en EMC, waardoor het erop lijkt dat de twee bedrijven nog maar kort over de voorwaarden zijn overeengekomen.
 
Volgens bronnen zou één van deze voorwaarden de bescherming van beide bedrijven omvatten, moesten de aandelen van EMC in waarde veranderen na de aankondiging van de overname. Verder mag EMC nog op zoek gaan naar betere aanbiedingen. De enige realistische kandidaten voor een overname zijn echter Hewlett-Packard, Oracle, Cisco Systems en IBM en het ziet er niet naar uit dat zij van plan zijn een bod te doen.
 

Fondsenwerving

Het bod van Dell omvat 27,25 dollar per EMC-aandeel en nog extra waarde voor de VMware-aandelen die EMC heeft. Hierdoor komt de totale waarde van de aandelen van EMC net boven de 30 dollar te staan. Hoogstwaarschijnlijk zal Dell een deel van de VMware-aandelen van EMC verkopen om de schulden te kunnen aflossen die de aankoop van EMC teweeg zal brengen.
 
Ook wil Dell nog meer geld verzamelen door hoge rente obligaties aan te bieden die gelinkt zijn aan het vermogen van beide bedrijven. Dit is een riskante onderneming, aangezien er wordt verwacht dat de U.S. Federal Reserve later dit jaar zijn interesten zal opeisen en de obligaties hierdoor minder aantrekkelijk worden voor investeerders.

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.