Nieuws

Google koopt alfabet om zichzelf te beschermen

Google is niet van plan zich te laten verrassen. Het kon al geen aanspraak maken op alphabet.com en wil zo’n scenario in de toekomst voorkomen.

 
Alphabet.com is reeds sinds 1995 in het bezit van autofabrikant BMW. Toen Google de naam van het bedrijf veranderde naar Alphabet, stond het daar waarschijnlijk niet bij stil. Het voortbestaan van het bedrijf in goede gezondheid was waarschijnlijk belangrijk dan het beschikbaar zijn van een geschikt webadres. Het zocht zijn heil dan maar in abc.xyz.
 
Alphabet, of Google, beseft nu dat het daarmee nog enkele belangrijke combinaties mist. Voor het goede imago van het bedrijf is het namelijk belangrijk dat gelijkaardige domeinnamen niet in handen komen van malafide pornodistributeurs. De oplossing? Het alfabet opkopen. Vanaf heden behoort de domeinnaam abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com toe aan de zoekreus. Wie dit adres ingeeft, zal echter nog niets vinden: de pagina is nog niet in gebruik.
 
Google, of Alphabet, moest de domeinnaam niet kopen van BMW, maar het adres was wel al in bezit van een onbekende entiteit. Google moest dus toch in de buidel tasten. Daarnaast bezit het bedrijf reeds 18.095 domeinnamen, waarvan de meesten gericht zijn op het bereiken van de zoekmachine in geval van een typfout. Zo bezit Google onder andere googl.com, gogle.com en googlesucks.com. Het moge duidelijk zijn waarom het die laatste kocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business