Dell probeert al langer zijn oude imago als enkel PC-fabrikant van zich af te schudden. De samenwerking met EMC zou hierbij kunnen helpen.

Advertentie

 
De meeste mensen aanzien Dell nog steeds als een bedrijf waarbij men “slechts” PC’s kan aanschaffen. Dell is echter uitgegroeid tot een volledige end-to-end provider en het bedrijf werkt er dan ook hard aan zijn imago bij te schaven.
 
“Ik denk dat we duidelijk onze boodschap van veiligheidsintegratie, cloud, schaalbare infrastructuur en op software gebaseerde infrastructuur moeten verspreiden. Al deze concepten zijn niet eenvoudig te begrijpen voor bedrijven, dus we hebben nog veel werk voor ons liggen,” legt Amit Midha van Dell uit.
 
De samensmelting met EMC zou alvast een manier kunnen zijn voor Dell om zichzelf in een ander daglicht te stellen. Volgens bronnen zijn de twee bedrijven momenteel in gesprekken over de eventuele samensmelting, al is het nog wel niet duidelijk of Dell EMC volledig zou overnemen. Volgens EMC is het bedrijf echter goed in staat elke verandering te doorstaan die het tegen kan komen, waaruit blijkt dat een eventuele opsplitsing van het bedrijf een niet onoverkomelijke stap is.

Advertentie