Zoekmachines werken constant aan het verbeteren van SEO-algoritmes. Met het einde van het jaar in zicht, is het het ideale moment u aan te passen aan de veranderingen van volgend jaar.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
SEO is een belangrijk begrip geworden binnen bedrijven. De zogenaamde zoekmachineoptimalisatie kan ervoor zorgen dat uw bedrijfssite bovenaan zoekopdrachten prijkt, of onderaan het lijstje bengelt. Doordat Google en andere zoekmachines constant naar manieren zoeken om hun algoritmes te verbeteren, is het noodzakelijk uw SEO-strategie continu bij te schaven. Met volgende tips helpen we u ook volgend jaar nog een hoge SEO te behalen.
 

Directe antwoorden

Wanneer u vroeger een vraag typte in Google, kreeg u een lijst met sites waarin u mogelijk het antwoord zou kunnen vinden. Voortaan prijkt het antwoord echter al bovenaan de zoekresultaten. Dit is erg handig voor wie een snel antwoord zoekt, maar sites zien op deze manier hun aantal bezoekers drastisch dalen.
 
Om toch bezoekers naar uw site te lokken, dient u dan ook de strategie van Google over te nemen. In plaats van in een lang artikel uit te wijden over bepaalde informatie, kan u het antwoord op veelgestelde vragen in één zin zetten. Hierdoor kunnen surfers ook op uw site snel antwoord krijgen op hun meest prangende vragen.
 

Stemcommando’s

Door de populariteit van mobiele toestellen zoeken meer en meer mensen een snel antwoord wanneer ze op stap zijn. Hierbij wordt er vlijtig gebruik gemaakt van stemcommando’s, waardoor zoekopdrachten meer en meer op echte conversaties beginnen te lijken.
 
Webdesigner moeten zich dan ook minder concentreren op trefwoorden en meer nadenken over de manier waarop mensen converseren. Ook het leren kennen van de leefwereld van uw doelgroep kan hierbij helpen. Op deze manier kan u manieren vinden uw website en SEO op te bouwen rond stemcommando’s.
 
Op 27 november organiseren ZDNet en Smart Business een training rond SEO. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.