business teamwork - business men making a puzzle over a white background

Om zijn winstgevende bedrijfstakken veilig te stellen, werkt Sony aan een hervorming. Verlieslatende afdelingen zullen worden afgedankt, terwijl de semiconductorafdeling zijn eigen bedrijf krijgt.

Advertentie

 
Sony heeft het de voorbije jaren niet gemakkelijk gehad. Het bedrijf heeft moeite zijn smartphones aan de man te brengen en besparingen konden dan ook niet uitblijven. Vorig jaar sloot Sony al 20 van zijn winkels in de Verenigde Staten, met een ontslagronde tot gevolg.
 
Ook heeft het bedrijf aangekondigd nog eens 2.100 banen te schrappen. Hier bovenop liet Sony eerder dit jaar weten zich mogelijk uit de smarphone- en TV-markt terug te trekken. “Sony zal niet langer groei nastreven in sectoren waar we zware competitie ervaren,” legde Kazuo Hirai, CEO van Sony, uit.
 

Nieuw bedrijf

Behalve besparingen wil Sony ook herstructureringen doorvoeren. Hieruit zal het nieuwe bedrijf Sony Semiconductor Solutions Corporation ontstaan, met hoogstwaarschijnlijk Terushi Shimizu aan het stuur.
 
Binnen dit nieuwe bedrijf zullen Sony Semiconductor Corporation en Sony LSI Design Inc vallen, welke de semiconductorenproductie en de designoperaties respectievelijk omvatten. Verder zullen research and development, business control en sales ook een plaatsje krijgen bij Sony Semiconductor Solutions.
 

Herverdelen

 
Sony Energy Devices Corporation zal de batterijenmarkt blijven toespelen en zal integrated business en productie omvatten. Sony Storage Media and Devices Corporation zal dan weer opslagmedia overnemen van Sony Corporation met Mutsunobu Saito als leidinggevende.
 
De veranderingen zullen tegen april 2016 rond zijn en hebben als doel de drie hoofdbusinesses van Sony meer ruimte te bieden.
 


Geen velden gevonden.