Nieuws

Toshiba dicht tegenvallende cijfers toe aan natuurrampen

Na een schandaal bij Toshiba kwam aan het licht dat de toekomstige winsten met ruim een miljard euro overschat werd. Het bedrijf dicht de lagere cijfers nu ook toe aan natuurrampen en politieke moeilijkheden.

 
De schuldigen van het schandaal namen meteen ontslag en excuseerden zich uitgebreid bij alle shareholders van het bedrijf. Toshiba laat nu echter weten dat er niet enkel sprake was van een overschatting, mar dat een deel van de tegenvallende cijfers tevens te wijten zijn aan tegenslagen die het bedrijf niet in de hand had.
 
Toshiba noemt zo de slabakkende Japanse economie en de trage groei die kleine en middelgrote bedrijven daar maken. Het zorgt er volgens hen voor dat de koopkracht van de bevolking niet kan groeien, waardoor ze minder verkopen. Hun redenering lijkt zo gek nog niet wanneer we weten dat de slechtst scorende sector van het bedrijf de lifestyle products and services was. PC’s, televisies en huishoudtoestellen zagen de omzet met een half miljard euro dalen.

Verschillende markt, verschillend product

Bovendien zeggen ze geld te verliezen door verschillende marktreguleringen die verschillen per land, waardoor ze meer en meer geld moeten steken in het optimaliseren per regio. Daar komt bij dat verschillende natuurrampen en politieke strubbelingen die optimaliseringen enkel moeilijker maken. Vanwege al deze factoren, en het bijkomende schandaal rond winstvoorspellingen, wil Toshiba voorlopig geen vooruitblik meer vrijgeven.
 
De best scorende afdeling was de gezondheidszorg. Hun medische imagingtoestellen en –diensten zagen de omzet met honderd miljoen euro toenemen. In de toekomst wil Toshiba verder deze en andere enterprise-gerelateerde wegen bewandelen. Daartoe herstructureerde het bedrijf, met 900 ontslagen tot gevolg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business