Nieuws

Facebook stuurt notificaties uit via website dankzij nieuwe Chrome API

Facebook maakt dankbaar gebruik van een nieuwe API voor Google Chrome om bezoekers van zijn mobiele website via push notificaties terug te lokken.

 
Een van de redenen waarom ontwikkelaars en bedrijven apps boven websites verkiezen om mobiele surfers te bereiken, is het feit dat ze met apps push notificaties kunnen uitsturen. Dat voordeel wordt nu geneutraliseerd. Binnenkort zal ook u via Google Chrome notificaties van het sociale netwerk kunnen ontvangen. Facebook is de functie nu aan het uitrollen.
 
Google heeft eerder dit jaar al de aankondiging gedaan dat het een API ontwikkelde om push notificaties via zijn browser te lanceren. Facebook is op die kar gesprongen, samen met nog andere internetgrootheden zoals eBay en nieuwssite Vice News.
 
Voor Facebook is de activering van de API vooral gericht op gebruikers in ontwikkelingslanden. Daar is het gebruik van de mobiele website m.facebook.com zeer populair omdat het minder data opslorpt. Facebook ziet al die personen passeren op zijn webstek, maar had geen instrument in handen om hen terug te lokken.
 
Dat verandert nu. “We zien nu al een groei in bezoekers door het lanceren van push notificaties,” liet Facebooks product manager Jonatahn McKay weten aan website Techcrunch. “We kunnen hierdoor de beste content naar personen brengen die Facebook niet zo vaak gebruiken, zodat ze niet meer proactief het netwerk moeten bezoeken.”
 
Op 6 november organiseren Smart Business en ZDNet een training rond het gebruik van Facebook en Twitter door bedrijven. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business