Google Analytics is een handige tool om statistieken te trekken. Er zijn echter zes onmisbare dashboards die mogelijk niet gebruikt.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Een goede zakenman maakt gebruik van harde cijfers om belangrijke beslissingen te nemen of nieuwe voorstellen te doen. Het verzamelen van al deze data kan echter nogal veel tijd in beslag nemen. Hier zijn zes dashboards die hiervoor onmisbaar zijn binnen Google Analytics.

Merkmonitoring

Als merk is het belangrijk bekendheid te verwerven in zowel de echte als de online wereld. Hierbij is het belangrijk in de gaten te houden hoe vaak uw merknaam in een negatief daglicht wordt gesteld en hoe populair deze is online. Dit dashboard geeft u een handig overzicht waarmee u in één oogomslag op de hoogte bent van de online representatie dat uw merk heeft.
 
Download het dashboard hier

Sociale media dashboard

We kunnen het niet hebben over online aanwezigheid, zonder sociale media hierbij te betrekken. Het belang van sociale media voor bedrijven is de laatste jaren fors gestegen en het is dan ook erg handig in de gaten te kunnen houden hoeveel mensen via sociale media naar uw site werden doorverwezen.
 
Download het dashboard hier

E-commerce dashboard

Bekendheid is erg handig voor bedrijven, maar waar het uiteindelijk om draait is het geld. Dit dashboard slaagt erin alle belangrijke commerciële cijfers op een overzichtelijke manier op één pagina te verzamelen.
 
Download het dashboard hier

Mobiele e-commerce dashboard

Meer en meer bedrijven steken hun tijd in het aanbieden van hun waar via mobiele apps. Om na te gaan in hoeverre deze extra inspanning ook extra geld oplevert, is dit dashboard van onschatbare waarde.
 
Download het dashboard hier

SEO dashboard

Een hoge SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat uw website bovenaan zoekopdrachten belandt. Het is dan ook erg belangrijk in de gaten te kunnen houden hoe hoog uw score bij zoekmachines is.
 
Download het dashboard hier

Technologie dashboard

Dit dashboard toont u welke technologieën bezoekers op uw site gebruiken. Erg handig wanneer verschillende veranderingen voor uw website worden voorgesteld, maar u zelf niet helemaal thuis bent met de desbetreffende technologieën.
 
Download het dashboard hier
 
Op 23 oktober organiseren ZDNet en Smart Business een training rond Google Analytics. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be
 
Op 25 september organiseren ZDNet en Smart Business een training rond SEO voor tekstschrijvers. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be