De jarenlange stijging van de smartphonemarkt lijkt stilletjes aan ten einde te lopen, met de Chinese markt die de zwaarste klappen krijgt.

Advertentie

 
Er wordt verwacht dat de smartphonemarkt in China dit jaar met slechts 1,2 procent zal groeien. Dit is wel een erg zware klap voor de Chinese markt die vorig jaar nog een groei kende van 19,7 procent. Zo’n zware klap zelfs dat de gehele smartphonemarkt er onder te lijden heeft, waardoor een magere groei van 10,4 procent wordt verwacht.
 
In het rapport van IDC wordt voorspeld dat deze daling de komende jaren zal aanhouden, waardoor China nog 23,1 procent marktaandeel zal overhouden in 2019. Het grootste deel van dit marktaandeel zal worden ingenomen door landen zoals India die de laatste tijd dan weer een groei doormaken.
 
wwsmartphone (1)
 
Grootste speler op de markt blijft Android, welke maar liefst 81,1 procent van de totale smartphonemarkt in handen heeft. Apple prijkt op de tweede plaats met een marktaandeel van 15,6 procent. Windows Phone blijft achterop bengelen en IDC verwacht niet dat dit de komende jaren zal veranderen. Er wordt verwacht dat Windows Phone een erg magere 3,6 procent marktaandeel zal hebben in 2019.

Advertentie