Nieuws

Bescherm uw bedrijf tegen cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit komt in alle vormen en maten. Het is daarom ook van cruciaal belang dat de beveiliging van bedrijfsdata tot in de puntjes wordt uitgewerkt.

1. Ken uw data

Hoeveel data heeft uw bedrijf en in welke data zou een cybercrimineel geïnteresseerd kunnen zijn? Om in te schatten hoeveel risico uw bedrijf loopt, dient u eerst te weten wat voor data u in handen heeft.
 

2. Backups

Maak niet alleen backups van uw bestanden, maar creëer ook een backup voor uw bandbreedte. Een redundant systeem kan namelijk sleutel zijn om uw systeem terug te winnen na een cyberaanval.
 

3. Phishingtraining

Train uw medewerkers in het herkennen van phishingmails. Cyberveiligheid is namelijk niet alleen een IT-probleem, maar ook een HR-probleem.
 

4. Wie bent u?

Controleer steeds de achtergrond van uw werknemers. Hierdoor voorkomt u dat cybercriminelen het bedrijf infiltreren.
 

5. Rechten

Limiteer de rechten van uw medewerkers. Hoe minder personen aan gevoelige data kunnen en administratieve taken kunnen uitvoeren binnen uw bedrijf, hoe beter.
 

6. Houd de slechteriken buiten

Zorg ervoor dat alle computersystemen een sluitende firewall bezitten. Ook het gebruik van goede antivirussoftware is onontbeerlijk voor IT-bedrijven.
 

7. Wees voorbereid

Dat uw bedrijf goede maatregelen heeft in het voorkomen dat cybercriminelen inbreken, wilt niet zeggen dat u niet voorbereid moet zijn op het moment dat ze toch binnen geraken. Maak daarom gebruik van detectietools en houd deze daadwerkelijk in de gaten.
 

8. Patches

Softwarepatches bevatten vaak veiligheidsupdates. Het is daarom van belang patches zo snel mogelijk uit te rollen wanneer deze door softwarefabrikanten worden uitgerold.
 

9. DDOS-bescherming

Onderzoek manieren om u te beschermen tegen denial-of-service aanvallen. Zorg ervoor dat aanvallen die bedoeld zijn om uw systeem overstelpen, geabsorbeerd of voorkomen kunnen worden.
 

10. Snel reactieplan

Een duidelijk protocol over hoe medewerkers moeten reageren na een datainbreuk kan de reactiesnelheid drastisch verbeteren.
 

11. Verzekering

Alle voorzorgsmaatregelen ten spijt, kan het soms onmogelijk zijn cybercriminelen tegen te houden. Schaf daarom een verzekering aan die dergelijke aanvallen dekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business