Nieuws

Stuur uw data op naar Google Cloud

Het uploaden van data naar de cloud durft al eens veel tijd te vragen. Zoveel tijd zelfs dat het opsturen van uw harde schijf naar Google sneller kan zijn.

Om een terabyte aan data up te loaden naar de cloud via een standaard DSL-lijn, zou u maar liefst 100 dagen nodig hebben. Vandaar dat Google vanaf 2013 ontwikkelaars harde schijven naar zich laat opsturen om op deze manier de data in de cloud te krijgen. Onder de noemer Offline Media Import/Export voegt Google nu extra functionaliteiten toe aan deze service, waardoor ook tapes en USB’s opgestuurd kunnen worden.

Tijdens de preview-periode in 2013 vroeg Google 80 dollar per schijf ongeacht de hoeveelheid data die hier op stond. Met het uitbreiden van de dienst kan hier echter verandering in komen. Google heeft de service namelijk uit handen gegeven aan Iron Mountain en het is niet duidelijk hoeveel dit bedrijf zal aanrekenen in de toekomst.

Momenteel kunnen alleen Noord-Amerikanen genieten van de postdienst. Google wilt de service echter uitbreiden naar andere delen van de wereld en vermeldt in zijn blog dat de service binnenkort zijn intrede zal maken in de EMEA- en APAC-regio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business