Nieuws

Waarom Project Ara een succes wordt

Met Project Ara wil Google modulaire smartphones aan de man brengen. Voor zowel consumenten als voor fabrikanten zou deze technologie een echte game changer kunnen zijn.

 
Niet iedereen is ervan overtuigd dat Project Ara, Google’s poging om een smartphone te maken die bestaat uit vervangbare modules, een succes kan worden. Zo zou het te moeilijk zijn om bij elk nieuw stuk hardware het besturingssysteem aan de praat te krijgen, of zouden de magneten niet sterk genoeg zijn, waardoor één stevige val uw toestel aan diggelen kan helpen. Toch zijn er enkele gegronde argumenten die het tegendeel proberen aan te tonen. Wij geven de drie besten.

Keuze

Ben je je scherm beu of is het kapot? Schuif het van je skelet en vervang het door een ander. Nieuwe camera nodig? Nieuwe module. Werkt je skelet niet naar behoren of is er een verbeterde versie verkrijgbaar? Haal al je modules van het oude en plaats ze op het nieuwe. Op enkele tellen heb je een verbeterde smartphone.
 
Bovendien zou het fabrikanten aansporen om gebruiksvriendelijker te worden. De concurrentie zou harder worden, ze spelen niet om een gans toestel, maar om een enkele module op het skelet van de consument, waardoor vooruitgang sneller zou gaan en prijzen sneller zouden dalen. De consument zou eindelijk nog eens koning zijn.

Milieu

Een modulaire smartphone kan de ecologische voetafdruk van de doorsnee consument aanzienlijk verkleinen. Als er iets scheelt aan een module, laat je die recycleren, in plaats van een volledig toestel te vervangen door een nieuw. Ben je tevreden van een module, dan hou je die gewoon voor ettelijke jaren. Het recycleren van modules mag geen probleem zijn, aangezien ze toch steeds dezelfde grootte moeten behouden om op elk skelet te passen.

Budgetvriendelijk wordt nog vriendelijker

Met modules kan je heel gericht een smartphone kiezen die perfect aan jouw noden werd aangepast. Heb je een erg krachtige processor nodig, maar heb je een camera eigenlijk niet nodig, dan kan je heel gericht investeren in de juiste modules. Je toestel van 200 euro kan dan perfect afgesteld zijn voor jou, terwijl je anders misschien 500 euro zou moeten uitgeven. Wil je slechts 100 euro uitgeven, dan kan je de jacht pas echt openen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business