Nieuws

Lancering grotere iPad Pro steeds aannemelijker

Na opmerkelijke aanwijzingen in iOS 9, brengt een prominente bron meer nieuws over wat we kunnen verwachten over grotere iPad Pro, en wanneer deze in de rekken zal liggen.

 
Apple zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar, maar uit andere hoeken komt er steeds meer informatie over de nakende lancering van een grotere iPad Pro. Een maand geleden nog publiceerden we enkele markante aanwijzingen die het nieuwe besturingssysteem iOS 9 bevatte.
 
Een analist van het Amerikaanse bedrijf KGI Securities, Ming Chi-Kuo, heeft daar nog enkele nieuwtjes aan bijgevoegd. Volgens hem zal de tablet van 12,9 inch, gericht op professioneel gebruik, met de Force Touch technologie uitgerust zijn. Force Touch is een verbeterd touchscreensoftware van Apple, die ook de hoeveelheid druk kan detecteren die op een scherm gezet wordt. De technologie is op dit moment terug te vinden in enkele Macs en de Apple Watch. Ook de nieuwe iPhone 6S zal de software bevatten.
 
Chi-Kuo stelt dat de zakelijk tablet een Force Touch stylus zal ondersteunen. Hij verwacht dat de eerste iPad Pro tussen september en oktober van de fabrieksband zal rollen.
 
Een andere hint die iOS 9 biedt voor de iPad Pro is de multi-app en splitscreen ondersteuning die het voorziet: een functie die in de werkplaats sterk gesmaakt zal worden. Afgezien van de iPad Air 2, is het gebruik van die feature gelimiteerd voor oudere Apple hardware.
 
Beeld: Filipe Frazao / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business