Nieuws

Nieuwe preview Windows Server 2016 beschikbaar

Microsoft maakt de derde preview van Windows Server 2016 beschikbaar. Dit wordt de eerste preview waarin Windows Containers vervat zitten.

 
In de laatste preview van Windows Server 2016 zit voor de eerste keer ondersteuning voor Windows Containers. Dit mechanisme stelt gebruikers in staat applicaties geïsoleerd van de rest te laten lopen. De containers maken deel uit van het Docker-opensourceproject en kunnen gemanaged worden via PowerShell of de client van Docker.
 
Simultaan met de nieuwe preview van Windows Server 2016 maakt Microsoft updates voor Visual Studio en Visual Studio Online beschikbaar. Deze updates ondersteunen de nieuwe Windows Containers, waardoor gebruikers een Windows Server Container kunnen hosten in Azure. Ook zijn gebruikers in staat ASP.NET-websites of console-applicaties in containers te publiceren en hun apps in een container host te gebruiken.
 
Ook bevat de laatste preview updates aan de uitrolmode van de Nano Server. De Nano Server biedt klanten de mogelijkheid een Windows Server te gebruiken die volledig is uitgekleed. De Nano Server zal ongeveer een twintigste zijn van de totale grootte van de kern van een volwaardige Windows Server en zal enkel de meest essentiële componenten bevatten. Dit wilt zeggen dat de server geen gebruikersinterface zal hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business