Nieuws

Is Deezer 1 miljard euro waard?

De Franse muziekstreamingservice Deezer hoopt maar liefst 1 miljard euro in te zamelen.

 
Deezer wordt vaak aanzien als de grote concurrent van Spotify. Het Franse bedrijf biedt namelijk soortgelijke streamingmogelijkheden via een gratis service of een betalende premiumservice. Het aantal gebruikers van de service valt echter niet te vergelijken met grote concurrent Spotify. Deezer heeft namelijk per maand 16 miljoen actieve gebruikers en 6 miljoen betalende gebruikers. Spotify heeft daarentegen 75 miljoen actieve gebruikers, waarvan 20 miljoen betalende klanten zijn.
 
Aan het begin van zijn carrière in 2007 concentreerde Deezer zich voornamelijk op het innemen van de Europese markt. In 2012 wist het bedrijf hiervoor nog 100 miljoen euro in te zamelen. Vanaf 2014 heeft Deezer echter de grote sprong naar de Verenigde Staten gemaakt. Om dit te verwezenlijken, werkt het bedrijf voortaan samen met speakergiganten Sonos en Bose.
 
Nu de service succesvol in meer dan 180 landen is uitgerold, heeft Deezer zijn zinnen gezet op maar liefst 1 miljard euro. Of het bedrijf er daadwerkelijk in slaat dit enorme bedrag te behalen, valt nog even af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business