Nieuws

Google geeft het .xyz domein een duwtje in de rug

Googles koepelbedrijf Alphabet heeft onbedoeld een rage gelanceerd: websites die op de extensie .xyz eindigen.

 
De lancering van Alphabet, het nieuwe moederbedrijf van internetgigant Google, heeft voor een stevige rimpeling in de globale bedrijfswereld gezorgd. En zoals het een internetbedrijf betaamt, ook op het wereldwijde web. BMW liet eerstdaags na de aankondiging weten geen afstand te doen van zijn internetdomein alphabet.com. Dat noopte Google tot een alternatief als webadres: de url abc.xyz werd de uitverkoren webstek.
 
Die actie heeft het bedrijf achter de domeinnaam .xyz geen windeieren gelegd: volgens CEO van XYZ.com Daniel Negari zijn de aanvragen voor een .xyz url sterk vermenigvuldigt: van doorgaans 3.000 verzoeken per dag steeg het aantal naar 30.000 geregistreerde domeinen gedurende de week nadat Google Alphabet had gevestigd op abc.xyz. Het bedrijf heeft momenteel kantoren in Beverly Hills en Las Vegas.
 
Negari, een bevlogen Amerikaanse zakenman, zegt dat de interesse in zijn onderneming ondertussen flink verhoogd is. Hij heeft zelfs al verkoopsaanbiedingen ontvangen. Negari wil de teugels van XYZ.com echter niet uit handen geven. “Ik geloof dat ik op deze aarde gezet ben om .xyz te doen en op de markt te brengen. Mijn werk is nog niet afgerond,” aldus Negari.
 
Negari viel naar eigen zeggen compleet uit de lucht bij Googles aankondiging, maar besefte meteen het belang ervan. “Dit verhoogt ons profiel tot een niveau waar al de marketing en advertenties die we over de hele wereld doen ons nooit zouden kunnen naar verheffen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business