Dell Chromebook 13

Google en Dell brengen een Chromebook voor professioneel gebruik op de markt die bedrijven moet overtuigen om de overstap naar Chrome OS te maken.

Advertentie

 
Hardwareproducent Dell en internetgigant Google komen met een Chromebook op maat gemaakt voor professioneel gebruik. “We geloven dat Chromebooks nu klaar zijn voor de werkplaats,” stelde Rajen Sheth, Google manager van o.a. Chrome for Work, op de persvoorstelling in San Francisco. De bedrijven presenteren de laptop als een van de “meest premium Chromebooks ooit.”
 
Opvallendste feature aan de Dell Chromebook 13″ is, uiteraard, het besturingssysteem: in plaats van het traditionele en dominante Windows draait deze op Chrome OS. Google probeert al langer om voet aan grond te krijgen met Chrome OS, maar is er tot nu toe nog niet in geslaagd om veel bedrijven te overtuigen van de voordelen. Dat kwam overigens naar voren in de laatste peiling van Smartbiz onder Belgische bedrijven: Chrome OS is goed een aandeel van 5 procent van alle gebruikte besturingssoftware.
 
De Dell Chromebook 13″ komt met een 13,3 inch IPS-scherm en 1080p Full-HD resolutie. Het instapmodel heeft een 1.5 GHz Intel Celeron-processor, maar die kan geüpgraded worden naar een Core i3 of i5 chip. Optioneel kan u een touchscreen-versie krijgen, RAM-geheugen van 2GB tot 8GB, opslagruimte van 16 tot 32GB (uit te breiden met MicroSD), allemaal al naargelang uw voorkeur. De batterij levert 12 uur aan werktijd zonder oplaadbeurt. De prijs start op 399 dollar, tot zo’n 899 dollar met alle uitbreidingen en opties.
 
Het zakelijke aspect zit vooral in de software die bijgeleverd wordt: integratie met VPN diensten, virtualisatiemogelijkheden, Chrome management verbeteringen, uitgebreide printer support en identiteitssoftware. In onze contreien is de Dell Chromebook vanaf 1 oktober beschikbaar via de Nederlandse website van Dell.

Advertentie