lenovo

Lenovo ziet zichzelf verplicht tot een serieuze personeelsinkrimping door duikende cijfers van smartphone-afdeling Motorola.

Advertentie

 
Slechte cijfers hebben de Chinese hardwareproducent Lenovo ertoe bewogen om te gaan snijden in zijn jobs: 10 procent van het kantoorpersoneel zal moeten vertrekken. Concreet zijn dat 3.200 banen die samen 600 miljoen dollar moeten opleveren voor Lenovo. Grote boosdoener is de mobiele divisie van het bedrijf.
 
Lenovo kocht smartphonelijn Motorola anderhalf jaar geleden van Google, maar heeft de toen al verlieslatende productreeks niet doen herrijzen. De verkoop van de smartphones viel in het laatste kwartaal met een derde terug tegenover vroig jaar, en bezorgde Lenovo een verlies van 300 miljoen dollar in netto omzet.
 
Volgens CEO Yang Yuanqing ziet Lenovo zich geconfronteerd met “de moeilijkste marktsituatie in jaren”. Het bedrijf wil zijn smartphone-ambities echter nog niet loslaten: “Ik geloof nog steeds dat mobiel een markt is die we moeten winnen,” stelt Yang in een interview met persagentschap Reuters. “Ik geloof nog steeds dat deze aankoop [Motorola] de juiste beslissing was. Buiten Apple en Samsung is er geen derde sterke globale speler. Ik geloof dat dat Lenovo zal zijn.”
 
Op de beurs kreeg het Chinese bedrijf een klap van 8,7 procent, de laagste stand sinds februari 2014.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.