surface-hub

Vanwege grote vraag heeft Microsoft de leverdatum van de Surface Hub met vier maanden vertraagd. Bedrijven mogen het interactieve whiteboard vanaf januari 2016 verwachtten.


 
In tegenstelling tot wat Microsoft eerst had aangekondigd, zal de Surface Hub pas begin volgend jaar beschikbaar zijn in plaats van september dit jaar. De Surface Hub borden zullen pas vanaf 1 januari 2016 verscheept worden, dat heeft het bedrijf zopas bekend gemaakt.
 
Bedrijven kunnen de Surface Hub, een interactief whiteboard dat verschillende apparaten moet vervangen in de vergaderzaal, sinds 1 juli al voorbestellen. Surface Hub is de opvolger van Microsofts Perceptive Pixelschermen. Aanvankelijk was de leverdatum 1 september 2015, maar die heeft het bedrijf dus nu verzet. “We passen de datum aan om er zeker van te zijn dat we een geweldige gebruikservaring kunnen afleveren en onze partners uitrusten voor succes,” stelt Microsoft. Volgens het bedrijf is er een sterker dan verwachtte vraag naar de Hub. Het blijft ondertussen pre-orders aannemen.
 
De specificaties en de prijzen van de Surface Hub zijn niet aangepast: bedrijven kunnen ofwel een 55-inch versie kopen met een intel i5 processor aan boord en een richtprijs van 7869 euro, ofwel een 84-inch versie van 22.449 euro, draaiend op een Intel i7 chip.
 
De Surface Hub werkt met een vereenvoudigd Windows 10 besturingssysteem. Het biedt zowel standaard het Office pakket en programma’s als Skype for Business, en ondersteunt daarnaast de Windows Universal apps. Verder worden ook twee pennen en een draadloos toestenbord bij de Hub geleverd.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.